Hesap makinesi neden çalışmıyor

Windows 10 Hesap Makinesi Çalışmıyor

Windows 10 Hesap Makinesi Çalışmıyor Windows’un her sürümünde her zaman göreceğiniz bir uygulama hesap makinesi uygulamasıdır. Bu basit bir uygulama, ancak yine de yararlı olarak kabul edilecek bir uygulama.

İster teslimatın ipucunu hesaplamak ister faturalarınız için ne kadar ödemeniz gerektiğini eklemek için hesap makinesi uygulaması her zaman gereklidir. Ama size problem vermeye başladığında ne yapmalı?

Hesap Makinesi Uygulamasını Güncelleme

Bazen tüm hesap makinesi uygulaması ihtiyacı bir güncellemedir. Microsoft Store’da oldukça az sayıda hesap makinesi uygulaması olduğundan, şu anda kullandığınız uygulamayı bulmak zor olabilir.

Kullandığınız uygulamayı açma hilesi, Windows başlat menüsünü sağ tıklayın ve Hesap Makinesi uygulamasını sağ tıklayın. Uygulamayı derecelendirme ve inceleme seçeneğini tıkladığınızda, Microsoft mağazasında kesin hesap makinesi uygulaması açılır. Bekleyen bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin.

Hesap Makinesi Sorunlarını Düzeltmek için SFC veya DISM’yi çalıştırın

SFC veya Sistem Dosyası Denetleyicisi, Windows kurulumundaki bozuk sistem dosyalarını düzeltmek için kullanılan Windows 10 bilgisayarınıza zaten entegre olan bir araçtır. SFC kontrolü yapmak için Komut İstemi’ni kullanmanız gerekir.

Komut İstemi’ni açmak için, Çalıştır kutusunu açmak üzere Windows ve R tuşlarına basın. Açıldığında cmd yazın ve enter tuşuna basın. Komut İstemi açıldığında aşağıdaki kodu yazın:

sfc /scannow

Hata gösteren bir şey görmüyorsanız ancak sorunlar devam ederse, aşağıdaki kodu yazın:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM, Dağıtım Görüntüsü Bakımı ve Yönetimi anlamına gelir. Konuşlandırmadan önce görüntüleri bağlama ve servis yapma amaçlı bir komut satırı aracıdır.

Hesap Makinesi Uygulamasını Sıfırlama

Hesap makinesi uygulamasında, uygulamanın düzgün çalışmadığı zamanlarda eklenen bir sıfırlama seçeneği bulacaksınız. Windows başlat düğmesine tıklayın ve hesap makinesi uygulamasına sağ tıklayın ve imleci Diğer seçeneklerin üzerine getirin.

How to reset windows 10 calculator app

Uygulama ayarlarına gidin ve aşağı kaydırın ve Sıfırla düğmesine tıklayın.

Hesap Makinesi Uygulamasını Kaldırın ve Yeniden Yükleyin

Hesap makinesi uygulamasını kaldırmak için Windows başlat menüsünü tıklayın ve Kaldır seçeneğini seçmek için uygulamayı sağ tıklayın.

How to install calculator app Windows 10

Hesap makinesi simgesi kaybolacağından uygulamanın kaldırıldığını anlayacaksınız. Aynı hesap makinesi uygulamasını yüklemek veya yeni bir tane denemek size kalmış.

Yeni Bir Kullanıcı Oluşturun veya Farklı Bir Kullanıcı Olarak Oturum Açın

How to create a new Windows 10 account

Giriş hesabıyla ilgili bir sorun da olabilir. Hızlı bir düzeltme başka bir hesap kullanmak olabilir veya yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Yeni bir hesap oluşturmak için Ayarlar> Hesaplar> Aile ve diğer kullanıcılar’a gidin.

Bir uygulama kadar güvenilir olsa da, er ya da geç sorunlara neden olur. Ancak, bu yararlı ipuçlarını kullanarak, hızlı bir şekilde etrafta dolaşabilirsiniz. Hesap makinesi uygulamanız nasıl çalışıyor? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir