Uygulamalardan bildirim gelmiyor

Android Uygulaması Bildirim Gelmiyor Nasıl Düzeltilir

Android Uygulaması Bildirim Gelmiyor Nasıl Düzeltilir Android’inizde Uygulama bildirimleri almıyor musunuz? Bunun arkasında birçok neden olabilir. Genellikle, pil optimizasyonu sorunu veya bildirim erişimiyle ilgili sorundur. İşte “Android Uygulaması Bildirimleri Göndermeme” düzeltmesi için adım adım kılavuz. Bazı temel ancak gerekli kontrollerle başlayacağız ve ardından yavaş yavaş sorunu gidermeye geçeceğiz.

“Android Uygulaması Anında Bildirimler Göndermiyor” düzeltmesi

Adım 1: “Rahatsız etmeyin” modunu kontrol edin.

Uygulamaların çoğundan uygulama bildirimi almıyorsanız, DND modunu devre dışı bırakmayı unuttunuz. Kullandığınız Android cihazdan bağımsız olarak, DND (Rahatsız etmeyin) modu tüm Android uygulaması bildirimlerini tamamen engeller. Bu nedenle, DND modunun kapalı olduğundan emin olun.

DND durumunu kontrol etmek için Bildirim gölgesini aşağı çekin. ”Rahatsız etmeyin” modunun etkin olup olmadığını kontrol edin.

do-Rahatsız değil mod-in-ayarlarla

2. Adım: Uygulamayı güncelleyin

Tek bir uygulamadan bildirim almıyorsanız uygulamanın en son sürüme güncellenip güncellenmediğini kontrol edin. En son güncelleme çoğunlukla gereksiz hatalardan kurtuluyor.

Uygulamayı güncellemek için uygulamaya uzun basın ve “Uygulama bilgisi” ne dokunun.

app-info-sayfa

“Uygulama bilgisi” sayfasında, alta gidin ve “Mağazadaki uygulama ayrıntıları” na hafifçe vurun. Sizi doğrudan Google Play Store’daki uygulama listesine götürür. Aşağıdaki ekran görüntüsü gibi bir şey görürseniz, uygulamanın güncellenmesi ve “Güncelle” düğmesine dokunması gerekir. Uygulama için güncelleme yoksa, bunun yerine bir “Aç” düğmeniz olur.

update-app-on-the-play-store

3. Adım: Bildirim Erişimi

Bir uygulama, push bildirimleri göndermek için bildirim erişimi gerektirir. Bu bildirim izni varsayılan olarak sağlanır. Ancak, bazen izinsiz olarak izin erişimi iptal edilmiş olabilir.

Bu nedenle, öncelikle uygulamanın size bildirim göndermek için yeterli izne sahip olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir. Bunun için uygulamaya uzun basın ve “Uygulama Bilgisi” ni seçin . Uygulama Bilgisi altında, “Bildirimler” e dokunun.

app-info-ve-kademe-on-bildirimler

Uygulama bildirimleri altında, “Bildirimleri göster” in yanındaki geçişin açık olduğundan emin olun. Şimdi, Android 10’u başlatarak, bildirimlerde çeşitli kategoriler olacaksınız.

Örneğin, aşağıdaki ekran görüntüsünde Instagram DM’leri, beğenileri, yorumları ve IGTV için ayrı bildirim geçişi görürsünüz. IGTV, beğeniler, yorumlar, ürün duyuruları için bildirimleri kapatmayı seçebilir, ancak Instagram DM’lerini ve mesaj isteklerini açabilirsiniz.

Uygulama bildirim kategoriler

4. Adım: Arka plan erişimini kontrol edin

Aynı Uygulama bilgisi sayfasında “Mobil veriler” e hafifçe vurun. Uygulama verisi kullanım sayfasında, “Arka plan veri kullanımına izin ver” in açık olup olmadığını kontrol edin . Kapalıysa, açmak için “Arka plan veri kullanımına izin ver” in yanındaki geçiş düğmesine dokunun.

izin-arka plan-veri kullanımı

5. Adım: Beyaz Liste Uygulaması

En büyük nedenlerden biri, bir Uygulama bildirim göndermiyor Adaptif pil olduğunu.

Android 9.0’da Google, Uyarlanabilir Pil’i tanıttı. Bu temelde Android telefonunuzu kullanma şeklinizi öğrenir ve kullanmadığınız uygulamaları kapatır. Android akıllı telefonunuzun pil ömrünü uzatır. Ancak, Samsung, OnePlus, Xiaomi gibi diğer Android üreticileri bunu cihazlarında bir adım daha ileri götürdü. Çok fazla kullanma eğiliminde olduğunuz uygulamaları agresif bir şekilde öldürmeye başladılar.

Bunu düzeltmek için, uygulamamızı beyaz listeye eklememiz veya arka planda çalışmak için ücretsiz bir geçiş yapmamız gerekir. Bunu yapmak için uygulamaya uzun basın ve “Uygulama bilgisi” ne dokunun. Uygulama Bilgisi altında, “Pil” e dokunun.

app-info-ve-pille kullanım

Pil “Ayrıntıları kullan” sekmesi altında “Pil kullanımını optimize et” e dokunun . “Pil kullanımını optimize et” sayfasında, “Optimize edilmemiş uygulamalar” a hafifçe vurun ve “Tümü” nü seçin.

optimize-pil kullanım-için-uygulama

“Tüm Uygulamalar” a geçtikten sonra, Pil kullanımını optimize et etiketinin yanındaki arama simgesine dokunun. Instagram’ı arayın ve bu uygulama için pil optimizasyonlarını kapatmak için üzerine dokunun. Aynı şekilde, birden fazla uygulama için geçişi devre dışı bırakabilirsiniz.

6. Adım: Uyarlanabilir Pili kapatın

Adaptif pilin elden çıkması durumunda (yani OnePlus), birden fazla uygulama için pil optimizasyonunu kapatmak yerine, Adaptif Pili kapatmak daha iyidir.

Şimdi, Adaptif Pili kapatmak, kullandığınız Android arayüzüne bağlı olarak farklıdır. Samsung’un OneUI’sinde buna Adaptif pil yerine “Adaptif güç tasarrufu” deniyor. Stok Android’de nasıl kapatılacağını göstereceğim.

Ayarlar menüsüne gidin ve Pil üzerine dokunun.

android-settings menüsü

Pil ayarları altında, “Adaptif Pil” e dokunun . Uyarlanabilir Pil sayfasında, kapatmak için Uyarlanabilir Pil’in yanındaki geçiş düğmesine dokunun.

turn-off-adaptif-pili-in-pil-optimizasyonu

7. Adım: Uygulama Verilerini Temizle 

Uygulama Verilerini silmek, uygulamanın ayarlarını ve tercihlerini sıfırlamaya da yardımcı olabilir. Bunu yapmak için uygulamaya uzun basın ve “Uygulama Bilgisi” ne dokunun. Uygulama Bilgisi sayfasında Depolama’ya dokunun. Depolama sayfasında, sayfanın altındaki ” Verileri Temizle” ve “Önbelleği temizle” yi tıklayın.

açık-veri-ve-cache-in-app-bilgi

Adaptif Bataryayı kapatmak, cihazınızın batarya ömrünü kısaltır. Ama en azından Instagram arkadaşlarınıza zamanında cevap vereceksiniz.

8. Adım: Uygulamayı yeniden yükleyin

Yukarıdaki yöntemlerin tümü çalışmazsa, uygulamayı Play Store’dan yeniden yükleyin.

Adım 9: Hataları Kontrol Edin

Tüm bu yöntemler işe yaramadıysa, uygulamanın hatalı çalışması olasılığı olabilir. Uygulama ve bildirim sorunu hakkında hızlı bir Google araması size bilgi sağlayabilir. Ayrıca, sorun hakkında Play Store’daki uygulama incelemesini de kontrol edebilirsiniz.

10. Adım: Android cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlayın

Son olarak, hiçbir şey işe yaramazsa, zor yoldan gitmeli ve Android cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamalıyız. Bu, tüm verilerinizi siler, üçüncü taraf uygulamalarını kaldırır ve Google hesabınızdan çıkış yapar. Bu nedenle, fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Fabrika ayarlarına sıfırlamak için cihaz ayarlarına gidin ve alta gidin ve “Genel yönetim” e dokunun. Genel yönetim altında “Sıfırla” ya dokunun.

Genel yönetim-ve-reset-in-android

Sıfırla sayfasında, “Fabrika verilerine sıfırla” üzerine dokunun ve diğer talimatları izleyin. Fabrika verilerine sıfırlama işlemi biraz zaman alabilir ve cihazınızın% 70’in üzerinde şarj olduğundan emin olun.

fabrika verileri sıfırlama-ve-izinler

Fabrika verilerine sıfırlandıktan sonra Google hesabınızla oturum açın. Android cihazınız yedeklemenizi alabilir ve indirebilir, tüm uygulamaları geri yükleyebilir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir