Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

2 dk okuma süresi

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme yıllar geçtikçe Facebook günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Neredeyse herkesin bir Facebook hesabı var ve herkes her gün Facebook kullanıyor. Aileniz ve arkadaşlarınızla, özellikle de birbirinden uzakta yaşayanlarla iletişim kurmak ve iletişim kurmak için kullanılan yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformudur. Ancak tüm kaos, insanlar arasındaki çatışmalar ve hatta bazı Facebook kullanıcılarının yaşadığı gizliliğin istilası ile artık Facebook’u kullanmamayı ve Facebook hesaplarını kalıcı olarak silmeye karar veriyorlar.

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce bilmeniz gerekenler

Herhangi bir nedenle Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeye karar verdiğinizde, birkaç şeyi aklınızda bulundurmanız gerekir

  • 30 günlük silme talebinden sonra Facebook’unuzu yeniden etkinleştirmek artık mümkün olmayacak.
  • Fotoğraflar, videolar ve gönderdiğiniz her şey kalıcı olarak silinecek. Verileri almak artık mümkün olmayacak.
  • Artık Facebook Messenger’ı kullanamazsınız, ancak arkadaşlarınıza gönderilen mesajlar yalnızca Facebook mesajlaşmalarında görünür.
  • Facebook’unuzu Spotify gibi diğer uygulamalarda oturum açmak için kullandıysanız, hesap kalıcı olarak silindikten sonra bunu yapamazsınız.
  • Kalıcı Olarak Silme, Devre Dışı Bırakmak Geçici Olarak Devre Dışı Bırakmaktan farklıdır.

Burada, size birkaç kolay adımda Facebook hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi anlatacağız.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme Adımları

Facebook hesabını kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları izleyin

  1. Facebook Hesabınıza giriş yapın. Tarayıcınızı başlatın ve facebook.com adresine gidin. Facebook hesabınıza giriş yapın.Giriş Facebook Hesabı
  2. Ayarlar’ı tıklayın. Sağ üst köşede, aşağıyı gösteren oku tıklayın. Açılır menüden Ayarlar’ı tıklayın.
    Ayarlar'ı tıklayın
  3. Facebook Bilgilerinizi Tıklayın. Facebook Bilgileri bölümünüz ekranın sol köşesinde bulunur.
    Facebook Bilgilerinize Tıklayın
  4. Devre Dışı Bırakma ve Silme ile İlgili Görünüm’ü tıklayın. Facebook Bilgileriniz bölümünün son sekmesinde bulunurDevre Dışı Bırakma ve Silme ile İlgili Görünüm
  5. Hesabı Kalıcı Olarak Sil’i seçin. İki seçenek vardır, Hesabı Kalıcı Olarak Sil’i seçtiğinizden emin olun.Facebook'u Kalıcı Olarak Sil
  6. Hesap Silme İşlemine Devam Et’i tıklayın. Hesabınızı silmek kalıcı bir işlemdir.
    Hesap Silme İşlemine Devam Et
  7. Hesabı Sil’i tıklayın. Facebook Messenger’ı kullanabilmeniz ve bilgileri indirebilmeniz için bunun yerine devre dışı bırakmanıza izin veren bir bilgi istemi görünür. Hesabı sil
  8. Hesabınızın olduğunu onaylamak için Facebook Şifresini girin ve Devam’ı tıklayın. Bu, hesabın sahibi olduğunuzu doğrulamak içindir.Onaylamak için Facebook Şifresini Girin
  9. Hesabı Sil’i tıklayın. Kalıcı Hesabın Silinmesini Onaylamak için bir komut istemi mesajı görüntülenir. Facebook'u Kalıcı Olarak Sil

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra Facebook, hesabınızı kalıcı olarak silinecek şekilde planlayacaktır. Bu, kullanıcılara hesaplarını sonsuza kadar silmeye devam edip etmeyeceklerini düşünme zamanı verecektir.  Önümüzdeki 30 gün içinde oturum açarsanız, silme isteğinizi iptal edebilir ve Facebook’taki tüm verileri alabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

x