MacBook Recovery

macOS Recovery Nasıl Kullanılır

macOS Recovery Nasıl Kullanılır macOS Recovery, bir dizi yerleşik yardımcı program içerir. Bu yardımcı programlar macOS’u yeniden yüklemenize, diskinizi onarmamıza, diskinizi silmenize veya Time Machine yedeklenmesinden geri yüklemenize yardımcı olur. Bu araç OS X Lion ve sonraki sürümlerini kullanıyorsanız kullanılabilir. Mac’inizle ilgili olabilecek birçok yazılım ve macOS sorununu gidermek için bunu kullanabilirsiniz. Örneğin, başlangıç ​​diskinizi sildiyseniz, macOS Recovery’yi kullanarak macOS’u yeniden yükleyebilirsiniz.

MacOS Recover’ı kullanarak yapabileceğiniz şeylerin tam listesi

  1. Çevrimiçi yardım alın. Bu, özellikle Internet üzerinden destek alabilmek için ikinci bir cihazınız veya bilgisayarınız yoksa kullanışlıdır. Bir şeyleri nasıl ve nasıl yapabileceğinizi anlamak için Safari’yi kullanarak Apple Destek web sitesine veya başka bir web sitesine göz atabilirsiniz. Safari eklentileri ve uzantıları devre dışı bırakıldı. Açıkçası, bu seçenek bir İnternet bağlantısı gerektirir.
  2. Sisteminizin bir yedeğine sahipseniz Mac’inizi bir Time Machine yedeklemesinden geri yükleyebilirsiniz.
  3. MacOS’u yükleyin veya yeniden yükleyin. Aşağıda açıklanan birkaç farklı yeniden yükleme seçeneğinin bulunduğunu belirtmek önemlidir. Bu seçenek için Mac’iniz İnternet’e Ethernet veya Wi-Fi kullanılarak bağlanmalıdır. Bir Wi-Fi ağına, ekranın sağ üst köşesindeki Wi-Fi menüsünden adını seçerek bağlanabilirsiniz.
  4. Disk İzlencesi’ni kullanarak disklerinizi silebilir, doğrulayabilir ve onarabilirsiniz.

Bilgisayarınızı macOS Recovery’den başlatma

Lütfen aşağıdaki adımları izleyin

  1. Mac’inizi kapatın.
  2. Mac’inizi açın ve başlangıçta Komut ve R tuşlarını hemen basılı tutun.
  3. Apple logosu (veya dönen küre) görünene kadar bu tuşları basılı tutun. Ardından tuşları bırakın. İstenirse şifrenizi girin.
  4. Bilgisayarınızın başlatılmasını bekleyin.
  5. “MacOS Utilities” penceresini göreceksiniz. Pencerede, yukarıda listelenen seçenekleri tıklayın.
macOS Kurtarma Yardımcı Programları penceresi

Ardından, Yardımcı Programlar penceresinden kullanmak istediğiniz seçeneği belirleyebilirsiniz. Bir seçenek belirleyin ve Devam’ı tıklayın. Ardından ekrandaki talimatları izleyin.

Yardımcı programlar menüsü

macOS Kurtarma ayrıca Yardımcı Programlar menüsünü de içerir. Bunu menü çubuğunda göreceksiniz. Yardımcı Programlar’ı tıklamanız yeterlidir. Mevcut araçlar şunları içerir:

  • Başlangıç ​​Güvenliği Yardımcı Programı
  • Ağ Yardımcı Programı 
  • Terminal 
Yardımcı Programlar Menüsü

Mac’inizi yeniden başlatarak macOS Recovery’den çıkabilirsiniz.

MacOS’u yeniden yükle

MacOS’u indirip yeniden yükleyebilirsiniz. Aslında, macOS Kurtarma, macOS’u yeniden yüklemek için yaygın olarak kullanılır. MacOS’un farklı sürümlerini yükleyebilirsiniz. Örneğin, aynı macOS sürümünü yeniden yükleyebilirsiniz. Başlarken farklı tuş kombinasyonlarını kullanarak hangi macOS sürümünün yükleneceğini seçebilirsiniz.

  1. Komut (⌘) -R : En son kullandığınız macOS sürümünü yeniden yüklemek istiyorsanız bu tuş bileşimini kullanın.
  2. Option-Komut (⌘) -R : Uyumlu bir macOS sürümünün en son sürümüne yükseltmek istiyorsanız bu tuş bileşimini kullanın.
  3. Shift-Option-Komut (⌘) -R : İlk satın alındığında Mac’inize ilk olarak yüklenmiş macOS sürümünü yeniden yüklemek istiyorsanız bu tuş bileşimini kullanın.

Yapmak istediğiniz işlemi tuş kombinasyonunuzu seçin, sonra ekrandaki talimatları izleyin.

macOS Kurtarma çalışmıyor mu?

MacOS Recovery’den başlayarak sorun mu yaşıyorsunuz? Sorunlarınızı gidermek için aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz:

  1. MacOS Utilities penceresini görmüyorsanız veya masaüstünüzü görüyorsanız, Command – R tuşlarını yeterince erken basılı tutmamış olabilirsiniz. Mac’inizi kapatıp tekrar açmayı deneyin. Bu kez tuşları hızlıca basılı tutun.
  2. Başlatma sırasında Apple logosu yerine dönen bir küre görürseniz, Mac’iniz İnternet üzerinden macOS Recovery’den başlamaya çalıştığı anlamına gelir, buna Internet Recovery denir. Internet Recovery, Mac’inizi doğrudan Apple’ın sunucularından başlatmak için kullanılır.
  3. Uyarı sembolü olan bir küre görürseniz, Mac’iniz İnternet’e bağlanmakta zorlanıyor demektir. Bağlanmak için Wi-Fi simgesini tıklayın.

Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir