Twitch Hesabı Nasıl Silinir veya Devre Dışı Bırakılır

5 dk okuma süresi

Twitch Hesabı Nasıl Silinir veya Devre Dışı Bırakılır Twitch varlığınızı tamamen ortadan kaldırmanın bir yolu olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Bu makalede, size Twitch hesabınızı nasıl tamamen sileceğinize veya daha ılımlı bir şekilde devre dışı bırakma seçeneğine ilişkin adımları göstereceğiz. 

Twitch nedir?

Twitch, oyuncular için önde gelen canlı yayın platformudur. Ciddi bir oyuncuysanız ve oyunlarınızı yayınlamak istiyorsanız, bunu Twitch’te yapmak kullanabileceğiniz harika bir seçenektir.

Zaten bir Twitch hesabınız varsa ancak herhangi bir nedenle silmek istiyorsanız, bu makale tam size göre.

Twitch hesabınızı neden silmek isteyebilirsiniz?

Birinin Twitch hesabını silmek istemesinin birkaç nedeni olabilir. Bu durumda “silme” nin “devre dışı bırakma” dan farklı olduğunu unutmayın. Çoğu durumda, bunlar bir Twitch hesabını kalıcı olarak silmek istemenin nedenleridir.

Twitch’i sonsuza dek bırakmak istiyorum.

Twitch kesinlikle mükemmel bir platform olsa da, özellikle eğleniyorsanız ve hatta oyunlarınızı yayınlarken para kazanıyorsanız, bu herkes için değildir. Bir süre sonra, birkaç yayıncı Twitch’in gerçekten onlar için uygun olmadığını anlayabilir. Aktif olarak yayın yapmasanız bile Twitch’i kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak hizmetlerini kalıcı olarak kullanmamaya karar verirseniz hesabınızın Twitch sunucularından silinmesini seçebilirsiniz.

Birden fazla Twitch hesabına sahip olmak.

Fazladan bir Twitch hesabınız varsa, kullanmayı planlamadığınız hesaptan kurtulmanız kesinlikle mantıklı olacaktır.

Sosyal medyaya ara vermek.

Twitch bir sosyal ağ platformu olarak kabul edilir ve çok fazla maruz kaldığınızı düşünüyorsanız, Twitch hesabınızı silmeyi tercih edebilirsiniz.

Twitch hesabınızı silmeden önce bilmeniz gerekenler

Hesabınızı silmeye başlamadan önce, yapmanız gereken şiddetle tavsiye edilen birkaç şey var.

Takipçilerinize bildirin. 

Aktif bir Twitch yayıncısıysanız ancak şimdi hesabınızı silmek istiyorsanız, hesabınızı takip eden kişileri planınız hakkında bilgilendirmek sizin için iyi niyet olacaktır. Twitch hesabınızı devre dışı bırakmak kalıcı olabilir, bu nedenle hayranlarınıza veya takipçilerinize platformu iyilik için bıraktığınızı bildirmek kötü bir fikir değildir. 

Diğer hesaplarınızın bağlantısını kaldırın.

Twitch, hedef kitlenize daha iyi ulaşmak için diğer sosyal ağ hesaplarını bağlamanıza izin verir. Daha önce Twitter, Facebook veya diğer hesaplarınızı bağladıysanız, bunların bağlantısını kestiğinizden emin olun.

Steam, Xbox, PlayStation vb. Gibi diğer oyun platformlarını da bağlarsanız, bunların da bağlantısının kaldırıldığından emin olun.

Diğer tanımlanabilir kişisel bilgileri kaldırın.

Bazı insanlar, hayranlarıyla etkileşime gizlilik yerine öncelik verebilir. Bir Twitch hesabı oluştururken, gerçek adınızı ve diğer kişisel bilgilerinizi girme seçeneğiniz vardır. Twitch hesabınızı silmeye karar verirseniz, hesap silme işlemini onaylamadan önce tüm kişisel bilgilerinizi silmeyi düşünmelisiniz.

Twitch hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

Hesabınızı Twitch sunucularından silme adımları aşağıdadır. Unutmayın, Twitch , fikrinizi değiştirmeniz durumunda hesabınızı kurtarmanız için size 90 günlük bir ödemesiz süre verir. 90 günlük sürenin ardından hesap silme talebi kesinleşir ve geri alınamaz.

Devam etmek ve Twitch hesabınızı silmek istiyorsanız, şu adımları izleyin:

  1. Bilgisayarınızda veya akıllı telefonunuzda bir web tarayıcısı açın ve Twitch kullanıcı silme sayfasına gidin.
  2. Sağ üstteki Oturum Aç düğmesine tıklayın.
  3. Twitch kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
  4. Hesabı Sil düğmesine tıklayın.

Silinen bir Twitch hesabı nasıl yeniden etkinleştirilir?

Hesabınızı önceden yanlışlıkla sildiyseniz veya fikrinizi değiştirip geri yüklemek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey Twitch.tv giriş sayfasına gidip kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmektir. Ardından, geri yüklemek için Yeniden Etkinleştir düğmesine tıklayın.

Bir Twitch hesabını silmek ile devre dışı bırakmak arasında bir fark var mı?

Farkında olmayabilirsiniz ancak Twitch, hesabınızı yönetme konusunda size iki seçenek sunar. Biri, hesabınızı devre dışı bırakmanıza, diğerini ise kalıcı olarak silerek devre dışı bırakmanıza izin vermektir. 

Hesabınızı silmekle devre dışı bırakmak arasında büyük bir fark vardır. Hesabınızı devre dışı bırakmak, Twitch’e kalıcı olarak tüm verilerinizi sisteminden silmesini söylediğiniz anlamına gelir. Yukarıda belirtildiği gibi Twitch, bazı kullanıcıların hesaplarını sildikten sonra 90 günlük bir yetkisiz kullanım süresi sağlamak için fikirlerini değiştirebileceklerini düşünmektedir. Bu zamanlayıcı sona ermeden önce hesabınızı yeniden etkinleştirmek isterseniz, o hesapla ilişkili her şey hiçbir şey olmamış gibi geri yüklenecektir. 90 günlük sürenin hesabınızı yeniden etkinleştirmeden geçmesine izin verirseniz, o zaman hesap silme işlemi nihaidir ve hesabınızı daha sonraki bir tarihte kurtaramazsınız.

Öte yandan, Twitch ile yollarınızı tamamen ayırmak istemiyorsanız, hesabınızı devre dışı bırakmak daha ılımlı bir seçenektir. Hesabınızı devre dışı bırakırsanız, Twitch hesabınızın geçici olarak herkes tarafından silinmesini sağlayacaktır ancak tüm bilgileriniz yine de saklanacaktır. Bu durumda, hesabınız her an yeniden etkinleştirilebilir ve endişelenmeniz gereken herhangi bir yetkisiz kullanım süresi yoktur.

Twitch hesabınızı nasıl devre dışı bırakabilirsiniz?

Hesap silme yerine hesabı devre dışı bırak seçeneğini istiyorsanız, yapmanız gereken adımlar şunlardır:

  1. Bir web tarayıcısı açın ve Twitch.tv oturum açma sayfasına gidin.
  2. Twitch hesabınıza giriş yapın.
  3. Sağ üstteki Profil simgenize tıklayın.
  4. Ayarlar’a gidin.
  5. Profil sekmesi altında , Twitch Hesabınızı Devre Dışı Bırakma bölümüne gidin.
  6. Hesabı Devre Dışı Bırak bağlantısını tıklayın.
  7. Onaylamak için Hesabı Devre Dışı Bırak düğmesine tıklayın.

 Devre dışı bırakılmış bir Twitch hesabı nasıl yeniden etkinleştirilir?

Silinen bir hesabı yeniden etkinleştirmede olduğu gibi, Twitch.tv’de tekrar oturum açmanız, kimlik bilgilerinizi girmeniz ve ardından hesabınızı geri yüklemek için Yeniden Etkinleştir düğmesine basmanız yeterlidir.

Yapılan Yorumlar
Bu yazı için henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yapabilirsin.
Bir Yorum Yapın

x