Windows 10 USB görmüyor

Windows 10 Taşınabilir Sabit Sürücüyü Tanımıyor

Windows 10 Taşınabilir Sabit Sürücüyü Tanımıyor Taşınabilir sabit sürücüler, büyük dosyaları taşıyorsanız veya dosyalarınızı yedeklemeniz gerektiğinde her zaman yararlıdır.

Ancak, bazı kullanıcılar Windows 10’un taşınabilir sabit sürücüyü tanımadığından şikayet ediyor gibi görünüyor, bu yüzden bunu düzeltmenin bir yolu olup olmadığına bakalım.

Windows 10 Taşınabilir Sabit Sürücüyü Tanımazsa Ne Yapmalı

Taşınabilir sabit sürücüler dosya yedekleme için mükemmeldir, ancak bazen cihazınız tanınmayabilir. Sorunlardan bahsetmişken, kullanıcılar tarafından bildirilen bazı yaygın sabit sürücü sorunları şunlardır:

  1. Harici sabit disk görünmüyor D isk M anagement Bu büyük bir problem olabilir ve bunu karşılaşırsanız, sabit sürücü düzgün PC’nize bağlı olduğundan emin olun -.
  2. Harici sabit sürücüye erişilemiyor Windows 10 – Birçok kullanıcı Windows 10’da sabit sürücülerine erişemediklerini bildirdi. Bu durumda, sabit sürücünüze farklı bir harf atadığınızdan emin olun. Ayrıca, sabit sürücünüzün biçimlendirilip biçimlendirilmediğini kontrol ettiğinizden emin olun.
  3. Harici sabit disk tespit edilmedi D isk M anagement Bazen sabit disk hiç Disk Yönetimi’nde görünmeyebilir -. Bunun nedeni sürücüleriniz olabilir, bu yüzden onları güncel tuttuğunuzdan emin olun.
  4. Windows USB aygıtını / sürücüsünü / çubuğunu tanımıyor – Bu sorun hemen hemen tüm USB depolama aygıtlarında oluşabilir ve harici bir sabit sürücü kullanmasanız bile, çözümlerimizin çoğunu diğer aygıtlarla kullanabilmeniz gerekir .

1. Sürücülerinizi manuel olarak güncelleyin

  1. Win + X menüsünü açmak için Windows Tuşu + X tuşlarına basın ve listeden Aygıt Yöneticisi’ni seçin.
  2. Disk sürücüleri bölümünü bulun ve genişletin.
  3. Listelenen cihazlardan herhangi birinin yanında sarı bir ünlem işareti olup olmadığını kontrol edin. Cihazınızın yanında bir ünlem işareti varsa, bu bir sürücü sorunu olabileceği anlamına gelir. Aygıtı sağ tıklayın ve Sürücüyü Güncelle’yi seçin.
  4. Sürücü yazılımını otomatik olarak ara’yı seçin.

Windows şimdi uygun bir sürücüyü çevrimiçi arayacak ve otomatik olarak yükleyecektir. Sürücü yüklendikten sonra sorunun hala devam edip etmediğini kontrol edin.

Ayrıca, kullanıcılar Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisi sürücüsünü güncellemenizi önerir, bu yüzden bunu da deneyin (ayrıca Disk sürücüleri menüsünden).

Ayrıca, en son sürücüler için üreticinin web sitesini kontrol etmek isteyebilirsiniz.

2. Taşınabilir sabit sürücü harfini değiştirin / Taşınabilir sabit sürücünüzü biçimlendirin

  1. Windows Tuşu + X tuşlarına basın ve menüden Disk Yönetimi’ni seçin.
  2. Disk Yönetiminde taşınabilir sabit sürücünüzü bulun ve sağ tıklayın. Sürücü Harfini ve Yollarını Değiştir’i seçin.
  3. Taşınabilir sabit sürücünüzün geçerli harfini gösteren yeni bir pencere görünecektir.
  4. Değiştir’i tıklayın ve onun için yeni bir harf seçin. Başka bir sürücüye atamayacağınız harfi seçtiğinizden emin olun.
  5. Sürücünün harfini değiştirmek istediğinizi onaylayan bir iletişim kutusu görüntülenir. Sürücü harfini değiştirmek için Evet’i seçin.

Disk Yönetimi taşınabilir sabit sürücünüzü ayrılmamış alanla dolu gösteriyorsa, taşınabilir sabit sürücünüzü biçimlendirmek isteyebilirsiniz.

Bir sürücüyü biçimlendirmek, içindeki tüm dosyaları siler, bu nedenle önce önemli dosyaları yedeklediğinizden emin olun.

Taşınabilir sabit sürücüyü biçimlendirmek için aşağıdakileri yapın:

  1. Disk Yönetimi’ni açın.
  2. Taşınabilir sabit sürücünüzü sağ tıklatın ve menüden Biçim’i seçin.
  3. Sabit sürücünüzün etiketini girin, Dosya sistemi türü’nü seçin.
  4. Tamam düğmesine basın ve taşınabilir sabit sürücünüz biçimlendirilene kadar bekleyin.

3. Donanım sorun gidericisini çalıştırın

  1. Ayarlar uygulamasını açmak için Windows Tuşu + I tuşlarına basın.
  2. Güncelleme ve Güvenlik bölümüne gidin.
  3. Soldaki menüden Sorun Giderme’yi seçin ve sağdaki bölmede Donanım ve Aygıtlar’ı seçin. Şimdi Sorun gidericiyi çalıştır düğmesini tıklayın.
  4. Sorun gidericiyi tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.

4. Sorunlu sürücüleri kaldırın

  1. Aygıt Yöneticisi’ni yukarıda gösterildiği gibi çözüm no.2’de açın.
  2. Taşınabilir sabit sürücünüzü bulun, sağ tıklayın ve menüden Cihazı kaldır’ı seçin.
  3. Sürücüyü kaldırmak için Kaldır’a tıklayın.
  4. Şimdi Donanım değişikliklerini tara simgesini tıklayın. Windows, taşınabilir sabit sürücünüz için varsayılan sürücüleri yükler.

Bazı kullanıcılar Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri bölümündeki tüm aygıtları kaldırmanızı önerir , bu yüzden bunu da denediğinizden emin olun.

5. Kabloyu kontrol edin ve sabit sürücüyü farklı bir bilgisayardan deneyin

Windows’unuz taşınabilir sabit sürücüyü tanımıyorsa, kablosuyla ilgili bir sorun olabilir.

Kablonuzu kontrol ettiğinizden emin olun ve kablonuz kırılırsa, değiştirmeniz gerekir. Ayrıca, taşınabilir sabit sürücüyü farklı bir bilgisayarda deneyebilirsiniz.

Aynı sorun başka bir bilgisayarda görünüyorsa, sorun büyük olasılıkla taşınabilir sabit sürücünüzle ilgilidir.

Büyük olasılıkla sabit sürücü düzgün yapılandırılmamış veya biçimlendirilmemiş, bu yüzden kullanmadan önce düzgün yapılandırmanız gerekir.


6. Mass Store Aygıt sürücüsünü yükleyin

  1. Aygıt Yöneticisi’ni ikinci çözümde yukarıda belirtildiği gibi açın.
  2. Taşınabilir sabit sürücünüzü bulun, sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle’yi seçin.
  3. Sürücü yazılımı için bilgisayarıma gözat’ı seçin.
  4. Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücüler listesinden seçmeme izin ver’i seçin.
  5. Şimdi Yığın Depolama Aygıtı sürücüsünü seçin ve yükleyin.

Bu sürücü yüklendikten sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.


7. Taşınabilir sabit sürücünüzü inceleyin

Windows 10 sabit sürücünüzü tanıyamazsa, kullanmadan önce birkaç şeyi kontrol etmeniz gerekebilir. Aşağıdakileri kontrol etmeniz gerekir:

  1. Sabit sürücünüzün açık olduğundan emin olun. Bazen sabit diskinizle ilgili sorunlarınız olabilir, çünkü açık değildir. Sorunu çözmek için, sürücünüzde güç anahtarı olup olmadığını kontrol edin ve düğmeye basın. Sabit sürücünüzde bir güç kablosu varsa, bağladığınızdan emin olun.
  2. Sürücüyü farklı bir bağlantı noktasına bağlayın. Bazı nadir durumlarda, USB bağlantı noktanız düzgün çalışmıyor olabilir. USB bağlantı noktanız zarar görmüş olabilir veya sabit sürücünüzle tam uyumlu olmayabilir.
  3. Sabit sürücüyü doğrudan PC’nize bağlayın. Birçok kullanıcı, birden fazla USB aygıtını tek bir bağlantı noktasına bağlamak için USB hub’larını kullanma eğilimindedir. USB hub’ları oldukça faydalı olsa da, USB hub’ına bağlarsanız sabit sürücünüz çalışmayabilir. Sorunu çözmek için, sabit sürücüyü doğrudan PC’nize bağlayın ve yardımcı olup olmadığını kontrol edin.

Ayrıca, sabit sürücünüz Linux veya Mac kullanılarak ext4 veya HFS Plus Dosya sistemi türüyle biçimlendirilmişse, Windows’ta biçimlendirene kadar Windows 10’da erişemeyeceğinizi belirtmemiz gerekir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir