Uydu Uzerinden Acil SOS Nasil Kullanilir

Uydu Üzerinden Acil SOS Nasıl Kullanılır?

iPhone 14 serisi duyurulduğunda, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’e çokça odaklanılmıştı. Bunların Apple’ın amiral gemisi cihazları olduğu ve tamamen yeni Dynamic Island ile birlikte kamera donanımında bir yükseltme sunduğu göz önüne alındığında, bu pek şaşırtıcı değil. Ancak, acil bir durumda size yardımcı olmak için tasarlanmış dört iPhone 14 modelinde de bulunan yeni bir özellik var.

Uydu üzerinden Acil SOS Nedir?

Apple, hücresel ağınıza bağlanamadığınızda bile uyduları kullanarak acil servislerle iletişim kurma özelliğini ilk kez hayata geçirdi. Gökyüzünü net bir şekilde görebilmeniz koşuluyla, Uydu üzerinden Acil SOS’u etkinleştirebilir ve yine de ihtiyaç duyabileceğiniz yardımı alabilirsiniz.

Bu özellik başlangıçta iPhone 14 serisinin lansmanında mevcut değildi. Ancak 15 Kasım itibariyle, bir güvenlik güncellemesinin parçası olarak geldi ve artık tüm iPhone 14 modellerinde mevcut.

iPhone 14’te Uydu Üzerinden Acil SOS Nasıl Kullanılır

Apple, iPhone 14’te Uydu aracılığıyla Acil SOS’u fiilen entegre ettiğinde herkesi şaşırttı. Bu özellik, gerçekten tek başına “test edebileceğiniz” bir şey değil, çünkü bir şeyi denemek için Acil Servis ile iletişime geçmek istemezsiniz. Ancak Apple, kullanıcılara iPhone 14’te Satellite aracılığıyla Acil SOS’un nasıl çalıştığını görme olanağı veren yerleşik bir gösteri uyguladı.

Bunu kendiniz denemek için öncelikle iPhone’unuzun en son iOS sürümüne güncellendiğinden emin olmanız gerekir. Bunun dışında, iPhone 14’te Satellite üzerinden Acil SOS’u nasıl kullanacağınızı şu şekilde test edebilirsiniz.

Not: Bu özellik şuanda ülkemize kullanılmıyor.

  1. iPhone 14’ünüzdeki Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Aşağı kaydırın ve Acil SOS’a dokunun.
  3. Uydu üzerinden Acil SOS bölümüne ulaşana kadar aşağıya doğru kaydırın.
  4. Demoyu Deneyin düğmesine dokunun.
  5. Bu özellik kullanıldığında ne olacağını gösteren öğreticiyi gözden geçirin.
  6. Uydu Bağlantısını Test Et düğmesine dokunun.
  7. İstendiğinde, “Uydu Bağlantısını Test Etmek İçin Hücresel Bağlantıyı Geçici Olarak Kapatmak” için Kapat düğmesine dokunun.
  8. Uydu aracılığıyla Acil SOS’u test etmek ve kullanmak için ekrandaki talimatları izleyin.
  9. Demo ile işiniz bittiğinde, sağ üst köşedeki Bitir düğmesine dokunun.
  10. İstendiğinde,  Demoyu Sonlandır düğmesine dokunun.

Apple’a göre, bu yeni özellik Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da kullanıma sunuldu. Ancak şirketin Aralık ayında Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunmayı planlıyor. Ek olarak, gelecekte bu özellikle ilişkili bir abonelik olabilir gibi görünüyor. Apple, “Hizmet, yeni bir iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in etkinleştirilmesinden itibaren iki yıl boyunca ücretsiz olarak dahil edilecek” diyor. Ne yazık ki, aboneliğin veya maliyetin nasıl görüneceğine dair herhangi bir bilgimiz yok.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir